Bohol

Bohol i centrala Visayaregionen har vuxit och blivit ett av Filippinernas många populära resmål. Som destination har den mycket att erbjuda, bland annat mycket fina sandstränder. Förutom huvudön ligger det cirka 75 andra mindre öar runt omkring. Bohol är Filippinernas tionde största ö med huvudstaden Tagbilaran City.


Det finns många hotell på Bohol, framför allt om man vill bo på Alona Beach, Panglao. Många tycker om att boka innan de reser, och det gör man enkelt på internet via en hotellsajt, medans de som är lite mer äventyrssugna åker dit först och går runt och tittar innan de bestämmer sig för ett hotell


Bohol har en mycket vacker natur, också i inlandet. The Chocolate Hills är definitivt värda ett besök, och de är som finast i soluppgången. Detta är cirka 1200 geologiska formeringar som ser ut som små kullar och är mellan 30 och 50 meter höga. Man vet inte rikigt hur de har formats, men en teori är att det är väder och vind. Annars har man en legend om två jättar som var osams.. Det finns utsiktsplats där man kan se hela området, men först måste man gå upp för 214 trappsteg. Man kan också uppleva Chocolate Hills från luften med ett litet flygplan.


Något som många uppskattar med Bohol är att även om man bor på stranden så är det nära till en större stad. Tagbilaran ligger bara en kvarts resa med bil från Alona Beach. Här är allt lite mer normalt, inklusive priser, än de man finner på en resort. Det finns varuhus, lite billigare restauranger och krogar.


Annars är Bohol känt för att vara avslappnat och trevligt. Man har inte samma uteliv, som till exempel på, Boracay. Men stränderna och vattnet är helt fantastiska. Det finns fina möjligheter till dykning och snorkling. Det kan också vara en härlig upplevelse att åka på delfinsafari eller öhoppning. Folk är trevliga och det finns många aktiviteter runt stränderna, även på kvällarna. Man kan alltid avsluta en dyksession med en härlig massage på stranden.


Bohol är alltså ett mycket bra val för den som vill ha en lugn och avslappnande semester, med mycket sol och bad. Klimatet är behagligt och det finns mycket att både göra och se. Den storslagna naturen är inom räckhåll om man vill göra lite utflykter emellanåt.

Chocolate Hills i Bohol