Flyg till Filippinerna

Det finns inga direktflyg från Sverige till Filippinerna, men det finns ett flertal flygbolag som erbjuder flyg från Sverige till Manila med endast en mellanlandning. Några exempel på dessa är Qatar Airways (flyger via Doha), Air China (via Peking), KLM (via Amsterdam) & Thai Airways (via Bangkok).


Har man inget emot två mellanlandningar är Cathay Pacific ett flygbolag som ibland kan erbjuda prisvärda flyg till Manila. Cathay Pacific flyger även till Cebu från Hong Kong för den som vill direkt till södra Filippinerna.


Restiden från Stockholm till Manila brukar hamna på mellan 16-22 timmar (mellanlandningar inräknade). Flygtiden är lång, men på flygningar mellan Europa och Asien brukar de flesta flygbolag idag kunna erbjuda sina resenärer en personlig skärm med brett utbud av filmer, tv-serier och musik vilket underlättar resan betydligt.

Flygbiljetter till Filippinerna

Priserna på flyg från Sverige till Filippinerna kan variera kraftigt. De billigaste flygen från Stockholm till Manila går loss från cirka 4500 kr (ToR), men det är betydligt vanligare med priser runt 6500-8000 kr.


Det brukar nästan alltid löna sig att vara tidigt ute med sin flygbokning och att använda sig av sajter som är specialiserade på att jämföra priser från en stor mängd resebyråer och flygbolag.

Flyga Billigt

För den som vill komma iväg till Filippinerna till lägsta möjliga kostnad kan det vara värt att kika in utbudet av flyg från Sverige till Hong Kong eller någon annan närliggande asiatisk storstad (Hong Kong t.ex ligger endast cirka 90 minuters flygfärd från Manila).


Från Hong Kong är det relativt enkelt att fortsätta vidare till Filippinerna (NAIA, Clark eller Cebu) för en relativt billig peng med ett asiatiskt lågprisflygbolag, t.ex Cebu Pacific eller Air Asia.

Flyga inrikes

Flyg är ofta det snabbaste och smidigaste sättet att ta sig fram i Filippinerna när det gäller längre sträckor. De två största filippinska flygbolagen är Philippine Airlines och Cebu Pacific.

Dansande flygvärdinnor

Populära resmål i Filippinerna

Boracay

Boracay

Palawan

Palawan Malapascua

Malapascua

Bohol

Bohol