Hotell & Boende på Filippinerna

Filippinerna har många möjligheter för turister. Det är ett land med fantastiska stränder, bra dykning och även mycket annat man kan göra på en resa. Vill man ha en lyxsemester finns det resorts och andra fina hotell där man behandlas som en kung. För backpackers finns det små hotell och pensionat som är mycket enkla. Men där emellan finns det även en hel del pärlor, för alla smaker och plånböcker.


En hel del beror på vart man åker. Boracay, till exempel, är en mycket utvecklad ö. Här gäller det att välja område, speciellt om man vill ha lite lugn och ro. Andra ställen är lite mer begränsade i sitt utbud. Malapascua, till exempel, är en relativt primitiv ö, men hotellen här håller en relativt hög standard. Det finns fina hotell som ligger precis vid stranden. Det finns nästan inget bättre än att äta frukost och se på vågorna.


I de större städerna som Cebu City och Manila är det inga problem att hitta hotell. Som på andra ställen på Filippinerna kan det vara en bra idé att läsa lite recensioner på nätet innan man bestämmer sig. Man kan också boka direkt på nätet, det är ofta billigare och smidigare. Många hotellsajter har flera olika valmöjligheter och även här brukar det finnas tips och recensioner.


När man väljer hotell ska man se på vad som är inkluderat, och inte ta för givet att standarden är på ett visst sätt. Eftersom boendespektrat är så vitt, man kan få allt från kalldusch i trädgården till wi-fi på rummet, är det bäst att kontrollera innan man bokar. En del tycker om att bo på lite mindre hotell, gärna de som drivs av en familj. Det blir gärna gemytligt och man kan få bra kontakt med lokalbefolkningen. Vanligtvis kan man få bra insider tips om utflykter och restauranger. Filippinerna är ett mycket socialt resmål, man hittar alltid någon för en pratstund. Atmosfären är avslappnad, och fokuserar mycket runt sol och bad.


Det fina på Filippinerna är att det är en sådan blandning av folk och intressen. Om man vill bo lite avsides, och i stället promenera in till restauranger och nattliv, så går det bra. Vissa hotell används mest av dykare, så den lokala stranden är relativt tom under dagen. Tycker man om att bo mitt i centrum av aktiviteterna så går det bra. På internet kan man jämföra alla de olika hotell som finns för att göra det bästa valet.

Lyx, budget eller någonting mittemellan? I Filippinerna finns hotell & boende för alla smaker och plånböcker

Populära resmål i Filippinerna

Boracay

Boracay

Palawan

Palawan Malapascua

Malapascua

Bohol

Bohol