Malapascua

Om man vill ha fantastiskt dykning och orörd natur är Malapascua ett bra val. Denna ö ligger strax norr om Cebu och är ganska liten. Den är två kilometer lång och bara en kilometer på det bredaste stället. Jämfört med andra destinationer är Malapascua ganska enkel och primitiv. Det finns dock flera hotell av ganska hög standard. Eftersom det inte finns bankomater på ön är det bäst att se till att man har tillräckligt med kontanter med sig. Man kan alltid växla, men det gäller att ha kontanter.


Dykningen på Malapascua är en av de bästa i världen. Man är nästan garanterad att få se Manta Rays och Tresher Sharks. Sedan har man alla andra vackra fiskar i den mycket vackra undervattenmiljön. Det många uppskattar med dykning på Malapascua är också att det är så varierat. Man blir aldrig uttråkad utan det finns alltid något nytt att se.


Vare sig man är nybörjare eller certifierad dykare kan man njuta av vattnen runt Malapascua. Det finns flera olika siter av varierande svårighetsgrad. Längs med stranden finns det flera dykfirmor, mer eller mindre kända. Eftersom de flesta ställen för dykning ligger så nära Malapascua kan man lätt hinna med att sola, bada och dyka samma dag. Har man lust på en utflykt går det turer till Calanggaman ön som ligger cirka en och en halv timme från Malapascua. Här kan man både snorkla och dyka, det är en riktig paradisö. Det finns även möjlighet till vrakdykning, det kan vara ganska spännande.


Bästa tidpunkten för att simma med hajarna är tidig morgon, och stället heter Monad Shoal. Men även ett kvällsdyk för att se mandarinfiskarna är populärt. Man kan använda tiden emellan för att gå promenader på ön. Det bor cirka 4000 personer här och man kan alltid få sig en liten pratstund. De flesta kan engelska vilket underlättar all kommunikation. Eftersom det är en liten ö tar det inte så lång tid att gå runt den.


Trots att Malapascua inte är en ö med alla de moderniteter som man finner på en del andra turistställen är det många som älskar den så mycket att de kommer tillbaka flera gånger. Man kan verkligen slappna av och njuta av den vackra naturen, de långa vita sandstränderna och det turkosa havet. Det finns flera fina restauranger på ön där man kan äta riktigt god mat till normala priser. På Malapascua kan man verkligen ha en skön semester.

Malapascua - en liten paradisö för dig som söker fina dyk och lata dagar på stranden